Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Διακήρυξη Θέσεων - Πολιτών Αυτοδιοίκηση!


Φίλες και φίλοι συμπολίτες

Ο “Καλλικράτης” δεν φέρνει ριζικές αλλαγές μόνο στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Φέρνει αλλαγές στο τρόπο διοίκησης της χώρας συνολικά.

Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα προς την πολυπόθητη αποκέντρωση του διοικητικού μηχανισμού της χώρας. Πρόκειται για τομή που δίνει κυρίαρχο ρόλο στους νέους Δήμους και Περιφέρειες. Πρόκειται για τομή που αποτελεί ανάγκη και προϋπόθεση για την οικονομική ανασυγκρότηση και ανάπτυξης της χώρας, την ενίσχυση των θεσμών διαφάνειας στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, την έξοδο της χώρας απ' την παρούσα οικονομική, πολιτική και ηθική κρίση.

Η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ που αγαπούν κι έχουν όραμα για τον τόπο τους. ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ που γνωρίζουν τα προβλήματα και έχουν τη βούληση να τα αντιμετωπίσουν. ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ που δεν αναλώνονται σε ανούσιες πολιτικές αντιπαραθέσεις, αδιέξοδους τοπικισμούς, αλλά που συνεργάζονται με ένα και μόνο στόχο...

...ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΞΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ!

Για όλους αυτούς τους πολίτες, για όλους εμάς η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι στην ουσία... ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Είναι το πεδίο ελεύθερης διακίνησης ιδεών όπου κατοχυρώνεται ο διάλογος. Το πεδίο όπου γίνεται σεβαστή η διαφορετικότητα απόψεων και αντιλήψεων. Το πεδίο της συνέπειας λόγων και πράξεων. Το πεδίο όπου άνθρωπος και περιβάλλον συνυπάρχουν αρμονικά. Το πεδίο όπου η κοινωνική ευθύνη, η διαφάνεια στο τρόπο λήψης των αποφάσεων, ο δημόσιος έλεγχος των πεπραγμένων, η τήρηση της νομιμότητας δεν συνιστούν ρητορικές διακηρύξεις, αλλά αρχές πάνω στις οποίες οικοδομείται το όραμα μας...

...ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΞΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!

Ο νεοσύστατος Δήμος “Αρχανών – Αστερουσίων” είναι πλέον ο τόπο μας. Είναι ο τόπος των παιδιών μας. Είναι ένας τόπος με αρκετά προβλήματα, με πολλές δυνατότητες κι ακόμα περισσότερες προοπτικές, ένας τόπος με αξία!

Ένας σύγχρονος και δυναμικός Δήμος, είναι το μέσο για να αναδείξουμε την αξία του τόπου μας. Είναι το μέσο που υπηρετεί τους δημότες του, που ικανοποιεί τις πραγματικές τους ανάγκες, που παρέχει σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, που προωθεί έργα πνοής, που δίνει δημιουργικές διεξόδους στις ανησυχίες και τις αναζητήσεις των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των επιχειρηματιών, των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, των νέων, που προάγει την ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη.

Για μας η ανάπτυξη προκύπτει από την ανθρώπινη ευρηματικότητα και δημιουργικότητα που αξιοποιούν τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Προκύπτει από την έμφαση στην παραγωγή προϊόντων με ονομασία προέλευσης, στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Προκύπτει απ' την προαγωγή των πολιτιστικών μας παραδόσεων και αξιών. Προκύπτει από την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην αναθεώρηση και εκ νέου σχεδιασμό του υφιστάμενου αναπτυξιακού μοντέλου.

Φίλες και φίλοι συμπολίτες,

Συναντιόμαστε, κάτω από την ίδια στέγη, στην πιο καθοριστική στιγμή για τον τόπο μας, άνθρωποι γνωστοί από χρόνια, φίλοι και καλοί γείτονες.

Συγκροτούμε τη νέα Δημοτική Παράταξη “ΠΟΛΙΤΩΝ αυτοΔΙΟΙΚΗΣΗ”. Μια παράταξη αποτελούμενη από ανθρώπους με γνώση και εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από ανθρώπους νέους με όρεξη και μεράκι για προσφορά στον τόπο τους, από ανθρώπους καταξιωμένους στις τοπικές κοινωνίες με διάθεση να υπηρετήσουν τις ανάγκες των δημοτών χωρίς προκαταλήψεις και τοπικισμούς, από ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Στοχεύουμε στην ισόρροπη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής μας

Αξιώνουμε την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών μας

Επιδιώκουμε σύγχρονη και ήπια οικιστική ανάπτυξη για όλους μας

Επενδύουμε στον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας

Προστατεύουμε και αναδεικνύουμε το περιβάλλον μας

Προωθούμε λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού τομέα μας

Σχεδιάζουμε την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας

Ενθαρρύνουμε την επιχειρηματικότητα μας

Ενισχύουμε την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή μας

Διευρύνουμε και εδραιώνουμε τη συμμετοχική δημοκρατία και τη διαφάνεια.

Ο νέος μας δήμος, ο δήμος «Αρχανών – Αστερουσίων» είναι οι πολίτες του. Όλοι όσοι ζουν, εργάζονται και δημιουργούν εδώ. Όλοι όσοι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ. Αλλά και όλοι εκείνοι που επέλεξαν τον τόπο μας για να κατοικήσουν μόνιμα, να επενδύσουν οικονομίες, όνερια κι ελπίδες, να προσφέρουν με τις ιδέες τους. Όλοι όσοι ήρθαν από άλλες πατρίδες, οικονομικοί μετανάστες για μια ζωή πιο ανθρώπινη, εντάχθηκαν και εντάσσονται ομαλά στην τοπική μας κοινωνία.

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς και σας καλούμε να ΣΥΝΔΡΑΜΕΤΕ στη δική μας αυτοδιοικητική πρωτοβουλία με τις ιδέες, τις γνώσεις και την εθελοντική σας προσπάθεια.

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς και σας καλούμε να ΔΩΣΕΤΕ ΑΞΙΑ στην ψήφο σας για

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΞΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ
ΠΟΛΙΤΩΝ αυτοΔΙΟΙΚΗΣΗ
Μανώλης ΚΟΚΟΣΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου